Lajme: Përmbledhje

Dëgjesë Publike mbi fillimin e procesit të hartimit të PPV-së, Bashkia Dropull

05/05/2017

Më datë 05.05.2017 në orën 11:00 pranë Bashkisë Dropull u zhvillua takimi mbi fillimin e proçesit të hartimit të Planit të Përgjithshëm Vendor dhe VSM-së pjesë e integruar e këtij plani.

10 Konkurse për Shqipërinë e territorit të planifikuar

04/05/2017

Çështja e planifikimit të territorit të Shqipërisë nuk shihet e shkëputur nga çështja e zhvillimit ekonomik e social. Për këtë arsye, dy vjet më parë Atelier Albania organizoi 10 konkurse ndërkombëtare me pjesëmarrje të arkitektëve shqiptarë e të huaj, të cilët bashkëpunuan e konkurruan mes tyre për shpalosjen e vizioneve më të mira, për tematika të rëndësishme të zhvillimit urban në Shqipëri.

AKPT komunikon publikisht projektin BRIGAID, pjesë e programit Horizon2020

21/04/2017

Ministrja e Zhvillimit Urban, znj. Eglantina Gjermeni, mori pjesë sot, në takimin e parë kombëtar mbi krijimin e rrjetit të bashkëpunëtorëve “BRIGAID”, organizuar nga Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit,  në bashkëpunim me Ambasadën e Vendeve të Ulta në Tiranë.

Udhëzim nr.2 i Ministres Gjermeni për zbatimin e Planeve të Përgjithshme Vendore

20/04/2017

Ministrja Gjermeni ka nxjerrë një udhëzim të dytë mbi zbatimin e Planeve të Përgjithshme Vendore, i cili shpjegon hyrjen në fuqi të tyre dhe veprimtarinë e bashkive në periudhën e ndërmjetme nga miratimi final në Këshillin Kombëtar të Territorit deri në botimin e plotë të dokumentacionit të miratuar në Regjistrin e Integruar të Territorit.

Njoftim mbi aksesin dhe përdorimin e Regjistrit të Integruar i Territorit (RIT)

19/04/2017
Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit (AKPT) ju njofton se statusi i Regjistri i Integruar i Territorit (RIT) ështe aktiv dhe mund të vijoni me aksesimin dhe përdorimin e tij.

KKT miraton Planin Vendor për bashkitë Tiranë, Përrenjas e Dibër

14/04/2017

Këshilli Kombëtar i Territorit nën drejtimin e Kryeministrit, Edi Rama miratoi sot, Planin e Përgjithshëm Kombëtar të 3 bashkive: Tiranë, Dibër dhe Përrenjas, duke e çuar kështu në 19 numrin e bashkive që kanë të miratuar planet e tyre vendorë.

Takimi i FBPV-së për hartimin e PPV-ve për Bashkitë Malësi e Madhe, Mat dhe Tropojë

13/04/2017

Referuar VKM-së Nr. 671 datë 29.07.2015 “Për miratimin e rregullores së planifikimit të territorit”, Neni 2 përcakton se:

Lancohet botimi në shqip i axhendës së re urbane, Gjermeni: Orienton zhvillimin e qyteteve

11/04/2017

Pak muaj pas miratimit në Konferencën e Kombeve të Bashkuara mbi Strehimin dhe Zhvillimin e Qëndrueshëm Urban (Habitati III) në Quito, (Equador), Ministria e Zhvillimit Urban në bashkëpunim me UN Habitat 3, lancuan  botimin në gjuhën shqipe të Axhendës së Re Urbane.

Dëgjesë Publike mbi Fazën e Strategjisë Territoriale të hartimit të PPV-së, Bashkia Tropojë

07/04/2017

Në sallën e Këshillit të Bashkisë Tropojë, më datë 07.04.2017, ora 11:00, u mbajt dëgjesa publike mbi “Prezantimin e dokumentit të Strategjisë Territoriale” dhe dokumentin e Vlerësimit Strategjik Mjedisor në kuadër të hartimit të Planit të Përgjithshëm Vendor, për bashkinë Tropojë.

Mirëmëngjes Tirana!

06/04/2017

6 muaj më parë, në Tetor 2016, 65 krerë  Shtetesh dhe Qeverish, Ministra dhe Përfaqësues të Lartë, u mblodhën në Konferencën e Kombeve të Bashkuara mbi Strehimin dhe Zhvillimin e Qëndrueshëm Urban (Habitati III) në Quito, me pjesëmarrjen e qeverive rajonale dhe lokale, parlamentarëve, shoqërisë civ

Faqet