Lajme: Përmbledhje

Bashkëpunim me OSBE-në për planifikimin e territorit

24/02/2014

Sot në Ministrinë e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, u zhvillua një takim mes Ministres Gjermeni dhe Ambasadorit të OSBE-së në Tiranë Z. Florian Rauning. Në takim ambasadori përgëzoi qasjen e re të qeverisë për krijimin e një ministrie, që bashkon dy fusha si zhvillimi urban dhe turizmi.

Konkursi Vlora Waterfront

21/02/2014

Juria Ndërkombëtare shpall studion XDGA nga Belgjika fituese të konkursit për Vijën Bregdetare të Vlorës. Fituesi u shpall mes 5 projekt-propozimeve më të mira që u prezantuan para jurisë dhe qytetarëve të Vlorës,në sallën e teatrit “Petro Marko”.

Lançohet Atelier Albania

20/02/2014

Sot u lançua ATELIER ALBANIA, një prej nismave dhe projekteve më vizionare të Ministrise së Zhvillimit Urban dhe Turizmit!

Celet konkursin ndërkombëtar për vijën bregdetare të Vlorës

28/11/2013

Më 28 nëntor në Vlorë, është hapur nga Kryeministri Edi Rama, Konkursi ndërkombëtar për projektimin urban të vijës bregdetare të qytetit të Vlorës, i njohur ndryshe edhe si projekti "Waterfront". Konkursi realizohet si nismë e Ministrisë së Zhvillimit Urban dhe Turizmit, e konkretisht Programit "Atelier Albania", si pjesë e integruar në aktivitetin e Agjencisë Kombëtare të Planifikimit të Territorit.

AKPT mbështet nismën të pastrojmë Shqipërinë në një ditë

22/11/2013

Me datë 22.11.2013 në mbështetje të Urdhërit Nr. 15, dt 21.11.2013 “Për pjesmarrje në Aksionin e Shoqërisë Civile” nga Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit, stafi përbërës i AKPT-së u angazhua në këtë nismë te organizuar nga vullnetaret e Green Line Albania me mbështetjen e plotë te Qeverisë Shqiptare.

Takime me Grupet e Interesit

01/11/2013

Mbi domosdoshmërinë e rishikimit të ligjit të planifikimit të territorit-njësitë e qeverisjes vendore.

Takim me Autoritetet Kombëtare të Planifikimit të Territorit

31/10/2013

Takimi i parë Kombëtar është organizuar me Autoritetet Kombëtare të Planifikimit të Territorit mbi domosdoshmërinë e rishikimit të legjislacionit të planifikimit të territorit dhe kontrollit të zhvillimit.

Njoftim per mbledhjen e KKT-se

08/10/2013

AKPT njofton se ditën e Martë, datë 08.10.2013 ne orën 16.00, u mbajt mbledhja e KKT-së e drejtuar nga Kryeministri i Shqipërise Z. Edi Rama.

Faqet